2016-06-26 22:49 #0 av: tlover

Vi har ovanligt mycket svinmålla i år, vilket är jättekul då vi vanligtvis knappt kan äta en gång i veckan eftersom jag är där och plockar direkt det kommer upp.

Men i år så odlar vi ju inget så det finns mer plats för svinmållan i landen.

Jag skulle då vilja spara lite till vintern då det är så mycket att vi inte hinner äta upp det  (lyxproblem, jag vet) Tyvärr är det klassiska att förvälla och frysa inte ett alternativ då vi snart flyttar och inte kommer kunna ta med fryst mat.

Så då funderar jag på att torka, men hur smakar torkad svinmålla sen när man har det i grytor m.m.? Nässlor smakar ju helt ok men jag får en känsla att svinmålla kan börja smaka lite "hö" men jag kanske bara inbillar mig?

Svinmålla är ju den absolut godaste grönsaken som finns så det skulle ju vara kul att kunna spara det.