Annons:
Etikettkretslopp
Läst 2185 ggr
Atropa
2014-01-06 13:57

Hur länge står det?

Hej! Tänkte göra en tråd ang. Rester.. Hur länge har ni rester i kylen? När är det inte längre okej att äta dom? Vad brukar ni spara på? Väl mött :)

Annons:
tlover
2014-01-06 14:10
#1

vissa matrester glöms bort och blir en obehaglig överaskning efter ett tag

annars så försöker jag äta dom inom 2-3 dagar beroende på vad det är och hinner jag inte med det blir hönsen glad.

en del åker ner i frysen istället däremot.

jag brukar försöka göra stora portioner för att frysa ner, blir det bara en portion brukar det däremot hamna i kylen istället.

l'm back

Fialialej
2014-01-06 14:18
#2

Får väldigt lite rester men de som trots allt blir går alltid åt dagen efter. Annars skulle jag nog inte äta sånt som är äldre än två dagar. Har ingen aning om hur hållbarheten är på tillagad mat egentligen.

"På natten är alla katter svarta"

Gronstedt
2014-01-06 14:32
#3

Så länge de luktar och smakar OK så är de OK att äta. Hur länge det är beror ju på många olika faktorer.

Atropa
2014-01-06 14:53
#4

Det är ju det, man har ingen koll på hur BRA det är i kylen. Slängde massa quornfärs precis den har legat i fem dagar. Den såg dock inte dålig ut och luktade inte knepigt heller. Men som sagt vågar man inte äta heller :p Känns fortfarande som fruktansvärt slöseri

Gronstedt
2014-01-06 14:56
#5

#4: Varför vågade du inte äta, om det luktade OK? Det är det du har näsan till. Det slängs massor av helt i onödan … Är man osäker kan man äta en mindre portion till frukost och resten till middag om man inte känt något problem.

Atropa
2014-01-06 17:34
#6

#5 som jag sa jag vågade inte. Blivit träglad av mor och far hela uppväxten av att inte äta mat som stått mer än 3 dagar :p men ska självklart ändra på detta

Annons:
tlover
2014-01-06 18:14
#7

anledningen som hönsen får det efter 3-4 dagar är för att jag har märkt att det lätt glöms bort i kylskåpet annars så det är bättre att hönsen får det.

l'm back

Cragan
2014-01-06 18:43
#8

haft lasange som jag åt av dagligen i 4 dagar stående i ugnen (kylen va full) och jag dog inte av det, så i kylen hade det nog klarat sig 1v iaf, fast smaken va lite udda dag 4 så var nog gränsfall då på om det var ätbart eller ej 🤪

Gronstedt
2014-01-06 18:48
#9

#7: Ger man det till hönsen går det ju inte till spillo på samma sätt som om det hamnar i soporna.

Ria74
2014-01-06 22:55
#10

Jag luktar och smakar. Har haft egengjorda biffar som vi ätit efter en vecka utan problem.

Börjar det lukta konstigt eller kännas klistrigt så brukar katten få det.

mvh Maria värd på barn, miljonar, bloggande
medarbetare på husmorstips.ifokus
Min blogg: http://nouw.com/mariastankar

Upp till toppen
Annons: