Övrigt

Sverige självförsörgningsgrad av livsmedel är 0

2015-12-06 11:07 #0 av: KimE

Inom en vecka med avbrytna transporter till sverige uppstår svält pga av tex. drivmedelsbrist samma om it systemen skulle krascha. Jordbruket i sverige slås ut pga brist på djurfoder och diesel.

http://www.atl.nu/lantbruk/sveriges-sj-lvf-rs-rjningsgrad-r-0

http://www.atl.nu/lantbruk/vi-har-gjort-oss-s-rbara

Anmäl
2015-12-06 11:26 #1 av: VildaVittra

Usch ja, jag vet. 

Det är varför jag hela tiden pratar om att rädda bönderna och att man ska satsa på djur som inte kräver kraftfoder. 

Bunkra mat är också en bra sak att göra, många livsmedel har ju en i den närmaste obegränsad hållbarhet som ris och bönor. 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2015-12-06 11:43 #2 av: KimE

Ja alla bör ha ett förråd som räcker i ett par veckor. Sist vi var relativt självförsörjande i sverige hade vi en befolkning på ca 3 miljoner nu har vi 10 miljoner så det kommer inte att funka utan konstgödsel och diesel. Befolkningen på landsbygden har krympt också så det finns ingen arbetskraft att använda för jordbruk. Det skulle bli kaos utan vatten och livsmedel i städerna.

Anmäl
2015-12-17 22:59 #3 av: aktagrottman

#2 Hela lantbruket är felkonstruerar från början till slut.

Bara den lilla detaljen att att nära 80% av alla världensslakt kycklingar kommer från en handfull aktörer.

Och att majoriteten fröer kommer från en stor aktör.
Vi kan samtidigt inte ha en djurprodukton och mejeriproduktion som bygger på att alla blir av med sin mjölk och sina djur oavsett om vi har för hög produktion.

samtidigt slängs 50% av all producerad mat, denna grönmassa, bio massa, gröngödsel återförs sällan till jorden utan ruttnar i en ica kasse. Ja vi behöver konstgödsel, disele, en jord till för vi har ingen koll på vad vi håller på med och vi har snart bara  Öken på vår jord kvar, för att vi inte tänkt logiskt och tror att vi alltid kan bättre än vår moder jord.

Anmäl
2015-12-18 01:39 #4 av: Em_

Ja, det är nästan så man hoppas på en lagom liten kris med stängda gränser några dagar så att folk och politiker fattar...

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.