Övrigt

Rob Greenfield

2015-12-31 11:01 #0 av: Snurrig

Hellu.
Är det någon som följer Rob Greenfield på youtube? Han bor i ett litet "hus" på cirka 5 kvadratmeter, har solceller till de få elektriska saker han använder (En lampa i huset, en pannlampa, lamporna bak och fram på cykeln och datorn). Han har ingen dusch, utan badar i havet varje dag. Han odlar mat själv, och det han köper är närproducerat som inte är i förpackningar.

Det här är nog inte möjligt i sverige pga kylan. Men det är kul att följa hans resa.

                 "The secret of happiness, you see, is not found in seeking more,
                                       but in developing the capacity to enjoy less."

Anmäl
2016-01-01 15:04 #1 av: NiklasTyreso

Ett årskort på min simhall kostar mindre än 1000 kr, vilket är billig årskostnad jämfört med att göra nytt badrum var 20e år (nu har jag i o f s badrum ändå). Så om man duschar på simhallen går det nog att leva så i vårt land med.

Jag kollade killens blog och hamnade på en sida där han menade att han inte behövde sjukvårdsförsäkring för han levde sunt och förebyggde riskerna för att utveckla sjukdom, vilket är en typiskt naiv inställning av en 29 åring som tror att han aldrig ska bli gammal.

Anmäl
2016-01-01 16:32 #2 av: Cragan

en liten vedspis så är ju problemet med kylan löst lavar och mossor funkar hur bra som helst som isolering. och odlar man sin egna energiskog så är det ganska klimat neutralt med beroende på odlings sätt dock.
och så kan man göra som en äldre stofil här i trakten gör eller gjorde (vet ej om han lever än) han tog yxan och vandra ner till sjön när det var is på den och högg upp sin egna lilla vak för att bada. bör nog nämna att han hade 2-3km till sjön och alltid gick i sina bad tofflor och morgonrock när han gick för att bada oavsett temperatur och väder

Sajtvärd på  http://fjaderfa.ifokus.se  http://djurskydd.ifokus.se/

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.