På vår tallrik och i vår kopp

Konsumenternas största matbluffar

2016-01-27 10:15 #0 av: tlover

Konsumentföreningen "Äkta vara" har gjort en lista för de största matbluffarna som listas i Land.

Tex falsk honung, falsk olivolja eller murkelpaté med 3% murklor.

En till anledning till att odla egen mat enligt mig.

Skulle du köpa ekologiskt te?
Svara gärna på min enkät

Anmäl
2016-01-27 10:30 #1 av: Tant Grön

Just nu är ju köttbluffen aktuell. Mins inte hur mycket kött det var, kanske några ton? Det var utländskt kött som såldes som svenskt ekologiskt.

Anmäl
2016-01-31 23:46 #2 av: Tant Grön

Såg nu att det var 100-tals ton utländskt fulkött som såldes som svenskt kravmärkt.

Anmäl
2016-02-01 15:03 #3 av: VildaVittra

#2 Den mannen är jag inte glad på, han har verkligen förstört för näringen då folk kommer tänka "Det är ingen idé att köpa kravmärkt, det är ändå "fulkött"".Arg

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2016-02-01 17:40 #4 av: ManU77

Jag tycker man ska lämna märkningen bakom sig... även KRAV. Det är en produkt av industrin för industrin. KRAV gör att industriella icke-hållbara produktionsformer får en legitimitet, vilket jag inte gillar alls. Nej, jag tycker man ska knyta an igen relationen mellan producent och konsument. Det är den personliga kontakten som blir kvalitetsstämpeln. Jag tror även det hade varit otroligt nyttigt om folk i allmänhet blev mer medvetna om hur maten de äter produceras.

Jag gillar heller inte allt prat om hållbarhet. Hållbart räcker inte. Vi (människor som art) har rivit ner och förstört stora delar av det ekosystem vi är fullkomligt beroende av för vår fortsatta existens. Att bevara en utarmad resurs är inte rätt väg att gå. Vi måste prata om återuppbyggande. Att lappa och laga det ekosystem vi raserat.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.