Presentationer

Hej, här är jag!

2016-08-09 12:08 #0 av: Leifsdotra

Jag bor på landet i södra Norrland och har hundar, katt, hästar, allmogefår, knappt 20 köttkaniner och en liten flock hedemorahöns. 

Hundar har vi för mysfaktorns och motionens skullGladDen ena hunden är pensionerad jaktkamrat. Katten har vi för mys och som råttfångare.  Hästarna körs och rids, drar hem timmer för byggprojekt och ved för uppvärmning av huset. Fåren hjälper oss att hålla markerna öppna, ger oss kött och fällar. Borde lära mig att ta vara på ullen när de klippts också... Köttkaninerna ger mat och inkomst eftersom vi säljer köttet. Hönsen har vi för äggen och ev för kött, får se hur det blir. Har tyvärr inte så gröna fingrar, men lite morötter, potatis och nåt mer brukar vi olda. Saftar och syltar på det naturen ger istället. I år hittills vildhallonsaft, rabarbersaft och rödvinbärssaft. Och nån blåbärspaj har det blivit Skämtar

 På det avlönade jobbet sysslar jag med IT/administration.

Anmäl
2016-08-09 12:22 #1 av: Cragan

välkommen hit och hoppas du kommer trivas Glad

Sajtvärd på  http://fjaderfa.ifokus.se  http://djurskydd.ifokus.se/

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.