Bi-sysslor

Skriv på för småskalig försäljning av bivaxsalva

2016-11-09 13:44 #0 av: tlover

Om man idag gör en bivaxsalva och vill sälja (eller ge bort) på tex en marknad eller till vänner så måste man vara registrerad som läkemedelsproducent och betala 4000:- /år för detta och dessutom 600:- för varje produkt. Att droppa i några droppar eterisk olja räcker för att det ska räknas som en ny produkt.

Gör du inte det så kan du få böter eller upp till 2 års fängelse

Detta är helt galet, du får däremot göra samma salva och skriva på burken att det är för djur eller tex baka hemma för att sälja på marknaden nån gång/år utan att registrera dig som livsmedelsföretag.

Sveriges biodlares riksförbund vill att det ska finnas möjlighet att producera och sälja bivaxsalva tex till vänner eller på marknaden, sriv på om du håller med

http://www.skrivunder.com/smaskalig_produktion_av_bivaxsalva

Skulle du köpa ekologiskt te?
Svara gärna på min enkät

Anmäl
2016-12-02 13:54 #1 av: JonasDuregard

Är du säker på att den är förbjuden att ge bort? Det låter anmärkningsvärt. Försäljning däremot kan jag förstå, det är allt som oftast belagt med byråkrati och det är svårt att ta hänsyn till omfattningen på ett bra sätt som inte öppnar kryphål. 

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2016-12-02 17:45 #2 av: tlover

 #1 Japp det är förbjudet om det inte är inom familjen

Skulle du köpa ekologiskt te?
Svara gärna på min enkät

Anmäl
2016-12-22 11:39 #3 av: Torparmor

Stämmer helt vad TS skriver. De går bra att sälja med annan verkan än till människor. Användningen kan vara för djur, till skoputs eller möbelvaxning. 

Det är kosmetikalagen som ställer till problem fast de här produkterna normalt bara består av naturliga ämnen. Vanlig kosmetik innehåller mest kemiska ämnen som flera har tvivelaktig påverkan på vår kropp, men är helt ok att sälja med tillstånd.

Dagen idag är ett oskrivet blad - gör något bra av den gåvan!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.