Övrigt

Spara vatten

2016-12-07 02:08 #0 av: Cragan

tänkte att det skulle kunna vara trevligt med en tråd för tips och trix för att minska vattenförbrukningen.
speciellt med tankte på situvationen i Örebro för tillfället. http://www.na.se/orebro-lan/orebro/nu-letar-orebro-kommun-alla-satt-att-spara-vatten-simhallar-isbanor-foretag-ingen-kommer-undan Anmäl
2016-12-07 03:44 #1 av: VildaVittra

Det första jag skulle göra om jag var du är att ta bort vattentoaletten och köpa en mulltoalett.

Nummer två skulle vara att duscha med fötterna i en balja sommartid och använda det vattnet till bevattning. Samt diska i balja och samla in tvättmaskinsvattnet. Tyvärr funkar det inte med alla tvåltyper, utan både dusch, tvätt och disk ska då ske med såpa. 

Sedan skulle jag samla in regn/smältvattnet och använda. Så ett gäng IBC-tankar runt huset så kan man få ihop en hel del och man slipper tära på grundvattennivån. 

Så lever ju jag förutom att jag har utedass istället samt att jag ännu inte fått tag på IBC-tankar. 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2016-12-07 13:04 #2 av: Niklas

Det finns duschar som renar och återvinner vattnet. Tror att de gör av med 6 liter på en dusch. Fast det är ju inte aktuellt om man inte ska bygga nytt badrum.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Ta med iFokus på semestern. Ny app för iOS och Android.

Anmäl
2016-12-13 11:10 #3 av: Em_

När jag bodde i Australien var det "two minute showers" som gällde. Trädgården fick bara vattnas på lördagar, fast det kanske inte är så aktuellt mitt i svenska vintern. En härlig tant samlade allt slaskvatten (från handtvätt, pastakok, grönsaksköljning o.s.v.) och vattnade sin favoritbuske varje kväll med det ändå.  Ute på landet, där man har eget vatten i en stor tank bredvid huset, spolade man bara efter nr 2. 

Anmäl
2016-12-22 18:38 #4 av: ManU77

Jag kommer inte åt den artikel som TS länkade. Vad stod det i den?

Anmäl
2016-12-23 12:49 #5 av: Halvdansken

Om man bor i hus (som vi) så kan det ta lite tid innan duschen blir varm. Och nej, jag vill inte duscha i iskallt vatten, om jag inte måste. 
Sätt en balja som samlar upp det kalla vattnet, det kan användas att spola med eller vad man nu vill.

På sommaren har jag alltid en vattenkanna i köket där jag sparar allt spillvatten (när man sköljer nåt, skiftar vatten till katterna, väntar på varmvatten...),  och ett bra tips är att inte salta i vattnet när man koker potatis, ris, pasta.  Det kan användas i trädgården, eller tandborstning, tvätt osv, om det verkligen är vattenkris.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2016-12-23 13:27 #6 av: Cragan

#4 stod om vatten nivåerna i vattendragen örebro hämtar sitt vatten ifrån nivåerna ligger under vad som är skrivet i vatten domen bla och att dom är på företag och sådant för att få dem att minska sitt vatten bruk.  verkar dock som att just den artikeln är borttagen finns dock en del andra om man söker där på vattenbristAnmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.