Matförvaring

röka efter att köttet varit fryst?

2017-10-08 09:10 #0 av: tlover

Går det att röka efter man fryst maten?

Hur påverkar det hållbarheten isåfall?

Vår rök är inte riktigt färdig och vi känner inte att vi orkar med något improviserat

Vad vill du läsa om i månadens tema inne på Te ifokus?
Vill du testa något nytt? testa provpåsar
Missa inte Te ifokus engelska lillasyster, Tea savvity

Anmäl
2017-10-08 12:49 #1 av: Cragan

smakmässigt så tycker inte jag att det är nått fel på kött som varit fryst innan rökning, vet dock ej om det påverkar hållbarheten på något sätt (aldrig haft det bekymmret)

Sajtvärd på  http://fjaderfa.ifokus.se  http://djurskydd.ifokus.se/

Anmäl
2017-10-09 21:22 #2 av: NiklasTyreso

Vad du gör hemma är nog upp till dig.

Ska jag handla rökt kött vill jag inte att det ska ha varit gammalt dåligt kött vars smak maskeras med rökning.

Anmäl
2017-10-09 22:15 #3 av: tlover

#2 Fast kött blir ju inte automatiskt gammalt för att det varit fryst, det är ju ett sätt att förvara kött så att det håller längre.

Sen är huset visserligen livsmedelsklassat men inte för sånt och dessutom så vill jag inte sälja det lilla vi kommer få fram heller utan det ska vi ju äta

Vad vill du läsa om i månadens tema inne på Te ifokus?
Vill du testa något nytt? testa provpåsar
Missa inte Te ifokus engelska lillasyster, Tea savvity

Anmäl
2017-10-15 15:28 #4 av: Torparmor

Jag har haft rådjurslår fryst som vi sen rökt till jul. Jag har skivat upp en del och fryst om och det har hållt väldigt bra fram till sommaren. Jag håller dock 22-23 grader i frysen

Dagen idag är ett oskrivet blad - gör något bra av den gåvan!

Anmäl
2017-10-24 19:48 #5 av: SuperLimm

Min pappa och farfar röker mycket som varit fryst innan. Både lax, ål och olika sorters vilt. Aldrig varit några problem. De vacumförpackar det och fryser det sen. 

Anmäl
2017-10-24 20:26 #6 av: Torparmor

det är rätt vanligt att röka djupfryst kött

Dagen idag är ett oskrivet blad - gör något bra av den gåvan!

Anmäl