röka efter att köttet varit fryst?
Går det att röka efter man fryst maten?
Hur påverkar det hållbarheten isåfall?
Vår rök är inte riktigt färdig och vi känner inte att vi orkar med något improviserat
l'm back
smakmässigt så tycker inte jag att det är nått fel på kött som varit fryst innan rökning, vet dock ej om det påverkar hållbarheten på något sätt (aldrig haft det bekymmret)
Vad du gör hemma är nog upp till dig. Ska jag handla rökt kött vill jag inte att det ska ha varit gammalt dåligt kött vars smak maskeras med rökning.
#2 Fast kött blir ju inte automatiskt gammalt för att det varit fryst, det är ju ett sätt att förvara kött så att det håller längre.
Sen är huset visserligen livsmedelsklassat men inte för sånt och dessutom så vill jag inte sälja det lilla vi kommer få fram heller utan det ska vi ju äta
l'm back
Jag har haft rådjurslår fryst som vi sen rökt till jul. Jag har skivat upp en del och fryst om och det har hållt väldigt bra fram till sommaren. Jag håller dock 22-23 grader i frysen
Låt dagen idag bli din bästa hittills!
Min pappa och farfar röker mycket som varit fryst innan. Både lax, ål och olika sorters vilt. Aldrig varit några problem. De vacumförpackar det och fryser det sen.
Mvh Linn
det är rätt vanligt att röka djupfryst kött
Låt dagen idag bli din bästa hittills!