Vår omvärld

Ni skyller på kor och flyger till Thailand

2018-03-07 16:23 #0 av: tlover

En debattartikel värd att läsa från Anett Gustawsson, mjölkbonde.

Om hur felvinklade nyhetsinslag anklagar kor för något som Thailandsresor gör mycket värre.

https://www.aftonbladet.se/a/v2np5

Något som ofta missas i debatten är att de flesta studier på hur mycket metan som kor släpper ut är gjorda på kor som går på foodlots kor som äter mer naturlig föda (gräs) släpper ut mindre metan och marker som betas binder koldioxid så de utsläpp som kor gör är inte så illa som medier får det att verka

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2018-03-07 17:53 #1 av: papa-bear

med tanke på hur många arter av idisslande djur det finns, borde ju inte korna få ta hela smällen för eventuellt CO2-utsläpp, det här är ju mest argumentation som kötthatare använder sig av. dessutom så skall det finnas färre kor nu, vilket gör det mer fel.

Anmäl
2018-03-07 20:16 #2 av: Sarafiaklara

Ja fast de är väl ingen som i miljödebatten missat att flygresor är dåligt? Att raljera över politikers och tyckares hyckleri gällande resor och att de inte har koll på landsbygden känns löjligt utifrån att det faktiskt ska införas flygskatt. Så åtminstone vissa politiker verkar bry sig om flygresornas miljöpåverkan.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.