Naturen som resurs

Maskrosor

2018-05-18 08:36 #0 av: MonicaLagerquist

Alla vet väl att man kan göra maskrosvin av det gula på maskrosorna.

Men vet ni att man kan äta maskrosor. Späda blad i salladen smakar lite åt ruccolahållet.

Smörstekta maskrosknoppar är riktigt gott.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2018-05-18 09:07 #1 av: [Rhonda]

Maskrossaft gjorde jag  förrut.

Anmäl
2018-05-18 09:12 #2 av: MonicaLagerquist

#1 Har du något recept?

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2018-05-18 09:16 #3 av: [Rhonda]

Jag gjorde likadant som jag gjorde med fläderblommor (jag hade ingen citron i flädersaften o likadant med maskrossaften).

Anmäl
2018-05-18 09:18 #4 av: MonicaLagerquist

#3 Okej Då ska jag testa det.Flädersaft gör vi varje år.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2018-05-18 09:21 #5 av: [Rhonda]

Maskrossaft är jättegott. Jag gjorde saft från granskott med.

Anmäl
2018-05-18 09:26 #6 av: MonicaLagerquist

#5 Av granskotten kokar vi sirap.(eller gör snaps)

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2018-05-18 09:38 #7 av: tlover

Maskrossirap ska vara gott alternativ till honung (har ej testat) annars har jag ofta min maskros (både blommor och blad) fräst i olja, det gör den mindre bitter. 

Anmäl
2018-05-18 09:58 #8 av: Tant Grön

Här är ett koreanskt recept på marinerade maskrosblad. De skall först förvällas, och det kanske gör dem mindre bittra. Har inte hunnit prova receptet än.
Läste förresten någonstans att de taggiga bladen är godast.
http://säsongsmat.nu/ssm/Recept:Mind%C5%ADlle_namul

Anmäl
2018-05-18 12:09 #9 av: MonicaLagerquist

#8 Tack det där ska jag testa.Skrattar

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2018-05-18 17:54 #10 av: Tant Grön

#9 Du kan väl berätta om det var gott, om du testar det före mig. Glad

Anmäl
2018-05-18 18:48 #11 av: MonicaLagerquist

# 10 Självklart. Hann inte plocka några maskrosblad idag. Förhoppningsvis hinns det med imorgon. 

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2018-06-01 08:54 #12 av: Gronstedt

Brukar frysa maskrosblommorna att ha i soppor, grytor, potatissallad och liknande, I år provar jag med att torka dem. Unga blad använder jag färska, blad i alla åldrar hamnar i ogräspulver eller i "soppklumpar " i frysen.

Anmäl
2018-06-01 09:08 #13 av: MonicaLagerquist

Ska testa att torka lite maskrosknoppar till vintermat.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.