Annons:
Etikettnaturen-som-resurs
Läst 1046 ggr
MonicaLagerquist
2018-05-18 08:36

Maskrosor

Alla vet väl att man kan göra maskrosvin av det gula på maskrosorna.

Men vet ni att man kan äta maskrosor. Späda blad i salladen smakar lite åt ruccolahållet.

Smörstekta maskrosknoppar är riktigt gott.

Stolt ägare till fem La permer

Annons:
[Rhonda]
2018-05-18 09:07
#1

Maskrossaft gjorde jag  förrut.

MonicaLagerquist
2018-05-18 09:12
#2

#1 Har du något recept?

Stolt ägare till fem La permer

[Rhonda]
2018-05-18 09:16
#3

Jag gjorde likadant som jag gjorde med fläderblommor (jag hade ingen citron i flädersaften o likadant med maskrossaften).

MonicaLagerquist
2018-05-18 09:18
#4

#3 Okej Då ska jag testa det.Flädersaft gör vi varje år.

Stolt ägare till fem La permer

[Rhonda]
2018-05-18 09:21
#5

Maskrossaft är jättegott. Jag gjorde saft från granskott med.

MonicaLagerquist
2018-05-18 09:26
#6

#5 Av granskotten kokar vi sirap.(eller gör snaps)

Stolt ägare till fem La permer

Annons:
tlover
2018-05-18 09:38
#7

Maskrossirap ska vara gott alternativ till honung (har ej testat) annars har jag ofta min maskros (både blommor och blad) fräst i olja, det gör den mindre bitter.

l'm back

Tant Grön
2018-05-18 09:58
#8

Här är ett koreanskt recept på marinerade maskrosblad. De skall först förvällas, och det kanske gör dem mindre bittra. Har inte hunnit prova receptet än.
Läste förresten någonstans att de taggiga bladen är godast.
http://säsongsmat.nu/ssm/Recept:Mind%C5%ADlle_namul

MonicaLagerquist
2018-05-18 12:09
#9

#8 Tack det där ska jag testa.😃

Stolt ägare till fem La permer

Tant Grön
2018-05-18 17:54
#10

#9 Du kan väl berätta om det var gott, om du testar det före mig. 🙂

MonicaLagerquist
2018-05-18 18:48
#11

# 10 Självklart. Hann inte plocka några maskrosblad idag. Förhoppningsvis hinns det med imorgon.

Stolt ägare till fem La permer

Gronstedt
2018-06-01 08:54
#12

Brukar frysa maskrosblommorna att ha i soppor, grytor, potatissallad och liknande, I år provar jag med att torka dem. Unga blad använder jag färska, blad i alla åldrar hamnar i ogräspulver eller i "soppklumpar " i frysen.

MonicaLagerquist
2018-06-01 09:08
#13

Ska testa att torka lite maskrosknoppar till vintermat.

Stolt ägare till fem La permer

Annons:
TatsuOni
2018-06-02 18:43
#14

Maskrosblad brukar jag ha i både mat (främst soppor) och örtte. Tycker att det är riktigt gott! Även rötterna använder jag till örtte.


"Nästan allt går att använda till håret"

Värd för Hår, Träning. Skönhetsrecept, Te, Vikingar, & Medeltiden.

Medarbetare på Sagan om ringen, Hälsa, Goth, Återbruk & Musik

https://tatsu.blogg.se/

Upp till toppen
Annons: