Annons:
Etikettköksträdgården
Läst 760 ggr
MonicaLagerquist
2018-05-18 09:25

Rabarber

Än så länge är ju rabarbern inte så stor men jag tänkte börja skörda redan nu så att jag kan fylla upp så att jag klarar mig till nästa sommar.

Eftersom att vi undviker socker och kakor så bakar jag ytterst sällan rabarberkaka.'

Jag använder den i filen och på gröten istället.

Skär rabarbern i ca 1-2 cm skivor.

Fryser in i godislådor som jag tiggt åt mig på affären. Sen tar jag upp lagom mycket rabarber som går åt på tå-tre dagar.

Låter det tina i kylen över naten på morgonen häller jag rabarbern plus en liten skvätt vatten i en kastrull och kokar ihop det snabbt.

Sen har jag det på gröten vintertid och i filen på sommartid.

Stolt ägare till fem La permer

Annons:
Torparmor
2018-05-18 09:48
#1

Då är nog den första mjälla rabarbern bäst. Har du de nya sorterna av rabarber med mindre oxalsyra?


Låt dagen idag bli din bästa hittills!

MonicaLagerquist
2018-05-18 09:50
#2

#1 Nej de här är jätte gamla typ 35 år.

Stolt ägare till fem La permer

Torparmor
2018-05-18 09:54
#3

Hur långt frampå sommaren tar du rabarbern? Jag har också gamla rabarberstånd. Gör rabarber kaka och -kräm ibland till besökare och då "smälter" jag en kort stund i lite smör för att kunna ha mindre socker i.


Låt dagen idag bli din bästa hittills!

Tant Grön
2018-05-18 10:02
#4

Gjorde rabarberpaj igår, hur kan man klara sig utan det? 🙂
Rabarber + jordgubb + äkta vaniljstång blir en väldigt god sylt.

Torparmor
2018-05-18 10:06
#5

#4 Har du inte socker i?


Låt dagen idag bli din bästa hittills!

Tant Grön
2018-05-18 10:18
#6

#5 Klart jag har socker i.

Annons:
Leifsdotra
2018-05-18 10:36
#7

Hemma hos oss gör vi som #4 och äter rabarberpaj med socker på

Sindri
2018-05-18 10:53
#8

Jag gör rabarberpaj utan socker och vanligt mjöl. Älskas av hela familjen.

Det man behöver ha som ersättning extra är sukrin och koksnötmjöl.

Ersätter socker i pajdegen med hälften Sukrin Gold, och vetemjölet i pajdegen med knappa mängden kokosnötmjöl samt havregryn.  Degen blir knaprig och god.

I själva rabarbern blandar jag Sukrin Melis (mindre än hälften av sockermängden).

Pajdegen passar till alla sorters bär- och fruktpajer, cheesecake mm.

MonicaLagerquist
2018-05-18 12:11
#9

Jag plockar rabarber så länge som det finns. Det kommer ju nytt hela tiden.

Jag använder dem utan socker.Bara en skvätt vatten och sen får de koka ihop någon minut.

Stolt ägare till fem La permer

Cragan
2018-05-19 06:22
#10

va ska rabarbern vara liten det har någon glömt o berätta för rabarberna här 🤪 dom var små för 1,5v sen ungefär när det krävdes hela 5st för en paj nu räcker det med dom normala 3
eller så gör man kräm på dem blir ca 1-1,5L kräm av 3-4 rabarber

Upp till toppen
Annons: