Annons:
Etikettpå-vår-tallrik-i-vår-kropp
Läst 1302 ggr
tlover
9/19/18, 1:51 PM

Jag tror att surdegen har vaknat

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Eller vad tror ni? Jag längtar redan, jag har saknat att baka med surdeg

l'm back

Annons:
Carmarino
9/19/18, 1:59 PM
#1

Den verkar både ha vaknat och gett sig iväg på en joggingtur. 😉😃

Lycka till med bakningen. 👍


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Mirre395
9/19/18, 2:09 PM
#2

Wow vad häftigt! Är det såhär man gör surdeg? Tar det lång tid?:D

tlover
9/19/18, 2:13 PM
#3

#2 Jag startade den i måndags med lika delar kroppsvarmt vatten och rågmjöl (+ lite honung men det är egentligen inte nödvändigt). Sen dess har jag rört i den en gång/dag och imorgon ska jag börja mata den.

Den står på diskmaskinen för att stå lagom varmt

l'm back

Mirre395
9/19/18, 2:17 PM
#4

#3 Kul! Jag har lite lust att baka, och surdeg känns klassiskt, jag får kolla lite mer på det, tack för svaret!^^

tlover
9/19/18, 2:26 PM
#5

#4 ett tips är att börja med råg för det är enklast att få till rätt. Det går att använda den även till tex vetebröd (lite råg blir det ju det jag menar är att du behöver inte göra rågbröd bara för att du har en råggrund)

l'm back

Niklas
9/20/18, 7:43 AM
#6

#3: När du skriver lika delar, menar du vikt eller volym?


Vänliga hälsningar, Niklas
Är du intresserad av runstenar och runristningar?

Annons:
tlover
9/20/18, 7:53 AM
#7

#6 Volym enligt detta recept jag använde

l'm back

Niklas
9/20/18, 9:17 AM
#8

Okej.


Vänliga hälsningar, Niklas
Är du intresserad av runstenar och runristningar?

NiklasTyreso
9/22/18, 9:51 PM
#9

Min erfarenhet av glutefritt surdegsbröd med mosade gula ärtor och majsgröt är att det är den långa jästiden (upp till ett dygn) som ger god smak, oavsett vilken jäs-starter man använder. För att surdegen ska jäsa bra under den långa jäsningen ska man röra/knåda in syre i degen så ofta som möjligt, gärna ett par ggr i timmen de vakna timmarna.

MonicaLagerquist
10/1/18, 7:16 AM
#10

Nu blev jag ju sugen på att sätta en surdeg.

Stolt ägare till fem La permer

Upp till toppen
Annons: