Annons:
Etikettpå-vår-tallrik-i-vår-kropp
Läst 939 ggr
Tant Grön
12/17/18, 11:48 AM

Ta tillvara maten

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Det blev ris à la Malta över på jobbet. Av detta gjorde jag Gottländsk saffranspannkaka.

Annons:
Tant Grön
12/17/18, 11:56 AM
#1

Lägg gärna in tips här hur man kan ta tillvara mat.

Leifsdotra
12/25/18, 11:37 AM
#2

Min mors recept, men just nu har jag inte koll på mängder. Trettondagspirog kallar vi den för i alla fall. Tärna julskinka, julost, kokta ägg, smörgåsgurka och blanda ihop tillsammans med lite senap och en skvätt grädde. Fördela jämnt över en rektangel smördeg ( köper färdig) och lägg en till rektangel smördeg ovanpå. Nyp ihop längs kanterna med en gaffel och pensla med ägg. Ställ in i ugnen, gör en sallad till. Gött:-)

MonicaLagerquist
12/25/18, 3:58 PM
#3

#2 Det måste jag testa.

Annars brukar jag göra paj.

Stolt ägare till fem La permer

Caeli
12/26/18, 8:23 PM
#4

Ugnspannkaka. Lägg alla resterna i en form och häll pannkakssmet över. In i ugnen. Fungerar med det mesta. 😄

Upp till toppen
Annons: