Annons:
Etikettpå-vår-tallrik-i-vår-kropp
Läst 939 ggr
Tant Grön
2018-12-17 11:48

Ta tillvara maten

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Det blev ris à la Malta över på jobbet. Av detta gjorde jag Gottländsk saffranspannkaka.

Annons:
Tant Grön
2018-12-17 11:56
#1

Lägg gärna in tips här hur man kan ta tillvara mat.

Leifsdotra
2018-12-25 11:37
#2

Min mors recept, men just nu har jag inte koll på mängder. Trettondagspirog kallar vi den för i alla fall. Tärna julskinka, julost, kokta ägg, smörgåsgurka och blanda ihop tillsammans med lite senap och en skvätt grädde. Fördela jämnt över en rektangel smördeg ( köper färdig) och lägg en till rektangel smördeg ovanpå. Nyp ihop längs kanterna med en gaffel och pensla med ägg. Ställ in i ugnen, gör en sallad till. Gött:-)

MonicaLagerquist
2018-12-25 15:58
#3

#2 Det måste jag testa.

Annars brukar jag göra paj.

Stolt ägare till fem La permer

Caeli
2018-12-26 20:23
#4

Ugnspannkaka. Lägg alla resterna i en form och häll pannkakssmet över. In i ugnen. Fungerar med det mesta. 😄

Upp till toppen
Annons: