På vår tallrik och i vår kopp

Ta tillvara maten

2018-12-17 11:48 #0 av: Tant Grön

Det blev ris à la Malta över på jobbet. Av detta gjorde jag Gottländsk saffranspannkaka.

Anmäl
2018-12-17 11:56 #1 av: Tant Grön

Lägg gärna in tips här hur man kan ta tillvara mat.

Anmäl
2018-12-25 11:37 #2 av: Leifsdotra

Min mors recept, men just nu har jag inte koll på mängder. Trettondagspirog kallar vi den för i alla fall.
Tärna julskinka, julost, kokta ägg, smörgåsgurka och blanda ihop tillsammans med lite senap och en skvätt grädde. Fördela jämnt över en rektangel smördeg ( köper färdig) och lägg en till rektangel smördeg ovanpå. Nyp ihop längs kanterna med en gaffel och pensla med ägg. Ställ in i ugnen, gör en sallad till. Gött:-)

Anmäl
2018-12-25 15:58 #3 av: MonicaLagerquist

#2 Det måste jag testa.

Annars brukar jag göra paj.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2018-12-26 20:23 #4 av: Caeli

Ugnspannkaka. Lägg alla resterna i en form och häll pannkakssmet över. In i ugnen. Fungerar med det mesta. 😄

10% av livet är underbart, 10% är svårt, 80% är vad du själv gör det till.
Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.