Köksträdgården

skördat persilja

2018-06-29 13:51 #0 av: MonicaLagerquist

Skördat och fryst in lite persilja idag .

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2018-06-29 14:17 #1 av: Gronstedt

Jag brukar använda min färsk alternativ salta. Sällan jag kommer ihåg att ta fram sånt smått ur frysen.

Anmäl
2018-06-29 16:12 #2 av: MonicaLagerquist

 #1

Jag skördar en massa örter och sen förvarar jag dem i dörrenn på minst frysen. Så enkelt att bara ta fram så mycket man behöver, en nypa persilja att strö över de rårivna morötterna. Eller en nypa dill till den kota potatisen.

Det där lilla extra som gör en glad.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2018-06-29 16:16 #3 av: Gronstedt

Jag gör det samma, fast jag har dem torkade eller saltade Ler

Anmäl
2018-07-08 20:31 #4 av: koppargaller

#3 Hur gör du när du saltar?

Anmäl
2018-07-09 09:44 #5 av: Gronstedt

Hackar och blandar med flingsalt. Det smakar inte riktigt som färsk persilja, men jag gillar det i till exempel potatissallad eller på kokta grönsaker.

Anmäl
2018-07-09 11:13 #6 av: MonicaLagerquist

#5

Det måste jag testa.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2018-07-09 11:22 #7 av: MonicaLagerquist

Sagt
och gjort.
Persiljesalt

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2018-07-09 14:34 #8 av: Gronstedt

Jag gör inte så mycket persiljesalt som insaltad persilja. Alltså mycket mer persilja per saltmängd än det ser ut som på din bild? Här ett foto på det sista från förra året.

Anmäl
2018-07-09 15:06 #9 av: MonicaLagerquist

#8 Vi får se hur det blir.Gör väl en ny omgång när persiljan växt till sig lite mer.Skrattar

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.