Köksträdgården

ängssyreskörd

2018-06-29 14:15 #0 av: MonicaLagerquist

Vinterns ängssyresoppa är räddad. Har skördat lite änggsyra idag. Nu ska den bara förvällas,packas och frysas in.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2018-06-29 14:19 #1 av: Gronstedt

Gör du soppa på bara ängssyra? Eller blandar? För mycket ängssyra på en gång har en starkt  så att säga drivande verkan på min mage ...

Anmäl
2018-06-29 16:06 #2 av: MonicaLagerquist

#1 Gör på bara ängssyra ibland lägger jag i lite riven potatis för att få en matigare soppa.

Vi äter det en gång i veckan under vintersäsongen.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2018-06-30 10:00 #3 av: Caeli

#2 Låter gott!
I min barndom gjordes det stuvning på syror. Kommer ihåg att man inte fick äta det för ofta men vet inte riktigt varför...?🤔

10% av livet är underbart, 10% är svårt, 80% är vad du själv gör det till.
Anmäl
2018-06-30 20:48 #4 av: Tant Grön

#3 Den innehåller oxalsyra.

Anmäl
2018-07-01 16:20 #5 av: Caeli

#4 Ok, precis som rabarber då!🙂

10% av livet är underbart, 10% är svårt, 80% är vad du själv gör det till.
Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.